Μοντέλο #1

Γυναίκα στα σαρανταφεύγα, κακοφτιαγμένη με έντονη διάθεση να βρει άντρα μέσα σ’ αυτό το κοινωνικό δίκτυο… Συνήθως δεν βάζει φωτογραφία δικιά της ή βάζει κάποια παλιά που δεν φαίνεται καθαρά. Μάλλον παντρεμένη και σε ελάχιστες περιπτώσεις χωρισμένη.

Προσπαθεί να κάνει φίλους και ποτέ δεν έχει έντονη παρουσία. Παρακολουθεί τα δρώμενα από τοίχο σε τοίχο και όταν εντοπίσει κανέναν καλοστεκούμενο κύριο αρχίζει το παιχνίδι της αράχνης. Πρώτα ελέγχει το θύμα της· βασικά προτιμά τους παντρεμένους για να έχει και το κεφάλι της ήσυχο. Στην αρχή κάτι τυπικά σχόλια και μετά αν το θύμα δεν είναι καπάτσος να την καταλάβει αμέσως, αρχίζει τα κρυφά εσωτερικά μηνύματα. Αν το θύμα απαντήσει τότε αρχίζει να πλησιάζει επικίνδυνα.

Συμβουλή προς τα θύματα: αν είναι πολύ απογοητευμένη απ΄ τη ζωή της θα σας γίνει στενός κορσές. Παρατηρούνται τάσεις αυτοκτονίας και εκβιασμού. Προσέξτε!

 

Μοντέλο #2

Άντρας παντρεμένος ψάχνει κι όποια του κάτσει... Κι αυτός αν δεν είναι καλούτσικος να μοστράρει φωτογραφία , βάζει τοπία ή κανένα καρτούν. Ξέρει να προσελκύει το ενδιαφέρον των γυναικών και συνήθως αρχίζει με διάφορα κομπλιμέντα. Κανονικά είναι ακίνδυνος γιατί φοβάται κιόλας, αλλά αν δει το έδαφος πρόσφορο ορμάει και δημιουργεί σχέσεις με πολλές. Στην κανονική του ζωή είναι ένα δυστυχισμένο ανθρωπάκι που μπήκε στο κοινωνικό δίκτυο να κάνει τον Ζορό. 

Συμβουλή προς τα θύματα: αν θέλετε να μιλάτε μαζί του προσέξτε γιατί είναι γλυκομίλητος κι ευγενικός. Μην παρασυρθείτε και νομίσετε ότι σας υπολογίζει ιδιαίτερα. Μην κάνετε όνειρα!

 

Μοντέλο #3

Οι τρελοί που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες... Αυτοί που κάνουν το κοινωνικό δίκτυο άνω κάτω με τα διάφορα παιχνίδια, με τα τραγούδια και τα γέλια και οι άλλοι που η μοναξιά τους έχει βαρέσει κατακούτελα και ψάχνουν -με κάθε τρόπο- άνθρωπο να μιλήσουν. Η πρώτη κατηγορία ακίνδυνη αλλά μπορούν να σου σπάσουν τα νεύρα αν δεν σηκώνεις πλάκες και δεν είσαι γρήγορος για να τους προλάβεις. Η δεύτερη κατηγορία είναι για λύπηση. Απεγνωσμένοι για φιλίες, για αγάπη. Δεν ξέρω γι’ αυτούς πώς πρέπει να φερθείς. Ίσως να τους δώσουμε ελαφρυντικά.

Συμβουλή προς τα θύματα: κάντε ότι σας κατέβει! Ή θα καταλήξετε τρελοί ή θα γίνετε σωτήρες…

 

Μοντέλο #4

Ο κούκλος που το παίζει θεός και νομίζει πως όλες οι γυναίκες θα πέσουν στα πόδια του... Ευγενικός, κύριος, σχεδόν ατσαλάκωτος. Μπαμ κάνει από μακριά! Θα στείλει μήνυμα στο inbox με τραγούδια ή με ευχαριστίες ή με κομπλιμέντα. Εύκολη περίπτωση. Σκέψου πως κανένας θεός δεν περνάει την ώρα του εκεί μέσα. Δεν προλαβαίνουν οι Θεοί. Μόνο οι απομιμήσεις.

Συμβουλή προς τα θύματα: εδώ ένα ψιλοδουλεματάκι χρειάζεται και φυσικά συνεργασία με τις κοινές φίλες. Ξέρετε εσείς…