Μοντέλο #5

Εξαιρετική περίπτωση! Οδοστρωτήρας! Κατέχεται από like-μάνια. Λαϊκάκιας είναι το άτομο εκείνο που μόλις σε δει αρχίζει τα like σ΄όλες σου τις αναρτήσεις. Του αρέσουν τραγούδια, κείμενα, παιχνίδια, λουλούδια, φωτογραφίες ακόμα και τα σχόλια των φίλων σου. Μπαίνει και σε τυφλώνει. Οι ειδοποιήσεις κρύβουν τον τοίχο σου. Δεν βλέπεις τίποτα. Μόνο αυτόν! Φοβερή περίπτωση! Αν ψάχνεις επιβεβαίωση μέσα από το facebook, βρήκες τον άνθρωπο σου.

Συμβουλή προς τα θύματα: γενικώς δεν σχολιάζει γιατί δεν προλαβαίνει. Αν έχει πολλούς φίλους μπορεί να του ξεφύγεις και να μη σε δει. Αν έχει λίγους... ετοιμάσου! Like, like, like, like...

 

Μοντέλο #6

Κατάσκοποι τοίχων! Μικροί διάβαζαν αστυνομικά κόμικς κι αν είναι γυναίκες είναι κουτσομπόλες. Κρύβονται και παρακολουθούν τους τοίχους των άλλων. Συνήθως δεν σχολιάζουν και δεν ενοχλούν. Καμιά φορά πατάνε κατά λάθος like και φανερώνονται. Ξέρουν όλους τους φίλους σου. Συνήθως είναι κοινοί φίλοι για να μπορούν να πετάγονται από τοίχο σε τοίχο.

Συμβουλή προς τα θύματα: αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε αφήστε τους να χαίρονται. Αν έχετε όμως, ένα μπλοκάρισμα θα ήταν ότι πρέπει... Φάρμακο!

 

Μοντέλο #7

Απωθημένο παιδικής ηλικίας: Disc Jockey!  Η διαφορά του με τους άλλους είναι ότι βάζει τραγούδια σε χρόνο ρεκόρ. Δεν προλαβαίνεις ν’ ακούσεις κανένα. Βάζεις like για τον κόπο του και για το χαμένο του όνειρο. Αν έχετε και τα ίδια μουσικά γούστα βρήκες τον άνθρωπο σου. Σιγά μην ψάχνεις! Το κλέψιμο επιτρέπεται.

Συμβουλή προς τα θύματα: αν δεν σου αρέσουν τα τραγούδια υπάρχει και η απόκρυψη στην αρχική. Μη σταματάς το όνειρο κανενός!

 

◀ Διαβάστε το πρώτο μέρος.