ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥέΝΤΕ

Ένα ανόητο, κατασκευασμένο αδιέξοδο. Ένα καθημερινό θέατρο για γερά στομάχια και καμένους εγκεφάλους. Ένα παραλήρημα πρόζας με εναλλασσόμενους αυτοσχεδιασμούς στα λόγια και τις ατάκες. Στη χώρα του «Αύριο Χειρότερα Από Σήμερα» αποδεικνύεται πως οι εκπλήξεις δεν έχουν τελειωμό.

Λουφάζουμε. Ενήλικες φοβισμένοι κι άπραγοι. Κάτω από μια πέτρα κι έναν ουρανό. Δεν μας χωράει όλους λένε. Κι όταν αποφασίζουμε να βαδίσουμε, τρεκλίζουμε. Να περπατήσουμε όλο το δρόμο από τον τόπο του «Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» της παιδικής μας ηλικίας μοιάζει χαμένος κόπος. Δύσβατα μονοπάτια. Φυσάει χειμώνα έξω και οι ελπίδες μεταναστεύουν. 

Τεμαχίζουμε την ψυχή μας σε τεταρτημόρια και στο καθένα φυτεύουμε από ένα σημαιάκι. Ένα για τα όνειρα που αποσχίστηκαν από την καθημερινότητα. Δεύτερο για το παρόν που -πιο πολύ από κάθε άλλη φορά- αποδεικνύεται να είναι το μοναδικό που έχει αξία. Τρίτο για τους φίλους που φεύγουν -σαν πεινασμένες αγέλες- για Γαίες Επαγγελίας. Τέταρτο για τους έρωτες που δεν ευδοκιμούν -έτσι λένε- όταν λείπει η μπομπότα. 

Τεμαχίζουμε την ψυχή μας και αφαίμαξη προστάζουμε να κάνει σε ό,τι ακόμα χτυπά αριστερά. Οι καρδιές τετραγωνίστηκαν. Αυτοάνοσο το νόσημα. Επίκτητη η αναπηρία.

Μείναμε εδώ. Όσοι μείναμε. Μείναμε εδώ να λέμε ότι θα μείνουμε κι άλλο. Περισσότερο. Για όσο χρειαστεί. Για όσο αντέξουμε εμείς και το σκοινί μας. Για όσο ακόμα οι φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας θα μας κρατάνε συντροφιά στα κουτάκια της αστικής μας πραγματικότητας. Για όσο ακόμα η επαρχία θα μοιάζει όαση στο αδιέξοδο με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

Λερναία Ύδρα: όσα κεφάλια της και να κουρέψεις διπλά θα γεννά τα αδιέξοδα. Διπλά και τρίδιπλα...

Χρέος! Χρέος! Χρέος! Πέντε γράμματα, βαριά η τιμή. Ασήκωτη...

Μαίρη Κλιγκάτση
© 2017 ΝΤΟΥέΝΤΕ Magazine. All rights reserved Σχετικά με το ΝΤΟΥέΝΤΕ Συντελεστές Όροι χρήσης Διαφημιστείτε