Όπου εδέσματα σημαίνει «φαγητά και δη απολαυστικά», ενώ εμέσματα «ό,τι βγαίνει ως εμετός, δηλαδή τα ξεράσματα». Και από τα δεύτερα χορτάσαμε και σε πράσινο και σε μπλε χρώμα. Και ήρθαν και έδεσαν μαζί κάποια σε απόχρωση χρυσών αυγών με μαύρη γαρνιτούρα που θέλουν να φυτέψουν νάρκες και ν’ ανθίσουν ναρκοπέδια στα σύνορα του Μπατιριστάν και λίγο από παπα-κόκκινο που ζώστηκε τ’ άρματα και πάει να βρει τον Στάλιν. Κοντολογίς τούτες οι εκλογές είχαν και εδέσματα, αλλά τα εμέσματα περίσσεψαν πολλάκις!

Πασιφανές –δε- το πρόδηλον και πάμε για δεύτερες και τότε είναι που θα ακολουθήσει ρουκετοπόλεμος εμεσμάτων από στομάχου Έλληνα, για να μπουν στο πλυντήριο της Ιστορίας μια και καλή όλοι οι σαρδανάπαλοι που του προκαλούσαν χρόνια τώρα την κατάντια του φτωχομπινέ νεόπλουτου και βολεμένου ψηφοφόρου, αγορασμένου σε προκάτ συσκευασία 2 σε 1! Στις επερχόμενες ο Έλλην -που αργεί να πάρει μπρος, αλλά άμα πάρει, πήρε και ανάποδες- θα τους αδειάσει όλο τον οχετό του και πάει τους πήρε το μαύρο σύγνεφο.

Προς το παρόν βεβαίως-βεβαίως, τα βοθροκάναλα της παλαιολιθικής οθόνης συνεχίζουν να προσφέρουν με περιτύλιγμα εδεσμάτων, αφρο-kourada, δημιουργημένα από τόνους κόλπων, διαπλεκόμενων συμφερόντων, σκανδάλων, ρουσφετιών, αυθαιρεσιών, εν είδει αθώας και πάλλευκης περιστεράς πρετεντερικής, τσιμακικής, τσαπανιδικής, τρεμίκουλης και εντελώς κουλής ηθικής. Δίνουν και παίρνουν lexotanil οι λίγοι εναπομείναντες τηλεόπληκτοι (παππούδες και γιαγιάδες):

- Κινδυνεύει η Ελλάδα και πάει θα τη σφάξουν την καημένη την «αγελάδα» οι Ευρωπαίοι.
- Θα βρεθούμε έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα γυρίσουμε στη δραχμούλα και όφου κακό που θα πάθουμε.
- Δε θα έχουμε στο τέλος του Ιούνη να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις.
- Σε ακυβερνησία η χώρα.
- Το μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό, αλλά θα το διαπραγματευτούν οι ως τώρα γνωστοί και ικανοί (ανικανότατοι) πολιτικοί.

Τα πιεσόμετρα και τα υπογλώσσια εδρεύουν πλέον στο σαλόνι, δίπλα στο κομοδίνο του καναπέ με τη μασέλα του παππού και τα ματομπούκαλα της γιαγιάς.

Εν τω μεταξύ ακάθεκτες ράβουν με διπλή κλωστή οι γλώσσες των κομάντο-δημοσιογραφίσκων. Αφρίζουν, φυσούν και ξεφυσούν, ωρύονται οι γαλαζοπράσινοι λακέδες ότι μόνον αυτοί είναι ικανοί για το «άλμα της Ελλάδας», αλλά δε μας διαφωτίζουν προς τα πού… Αυτό συντακτικώς μάς το κρατούν για έκπληξη και δε μας συμπληρώνουν την πρόταση με τη λέξη που προδικάζει το αποτέλεσμα ως εμπρόθετος προσδιορισμός... «εις τον γκρεμό».

Προς το παρόν μετρώ τις μέρες ανάποδα να πάω να τους ψοφήσω όλους τούτους μια και καλή. Προετοιμάζομαι κατάλληλα. Κατεβάζω με τη σέσουλα γαρδούμπες και πατσάδες, κοκορέτσια και κοντοσούβλια και κάνω έρευνα για το καλύτερο καθαρτικό στην αγορά. Στην πόρτα του W.C. έβαλα κορδέλα της αστυνομίας που γράφει με μεγάλα γράμματα: «Απαγορεύεται η είσοδος» και κρατιέμαι και συγκρατούμαι και συγκροτούμαι...

Υ.Γ. Αν και σε ακυβερνησία η χώρα, η βενζίνη όλο και πέφτει. Γέμισα ντεπόζιτο στο δίτροχο με λιγότερα Ευρώ και δε μου λείπει διόλου ούτε μια κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί απλά δε θέλω να είμαι της συνενοχής!