Η Ζωή Παπαδοπούλου μοιράζεται μαζί μας πέντε ιδανικά βιβλία για φέτος το καλοκαίρι δίνοντάς μας μια γεύση από την επανεφεύρεση της μουσικής της καθημερινότητας με φόντο πάντα τις καλοκαιρινές της περιοδείες. 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ του Γιώργου Κοτανίδη

Αυτό το βιβλίο το διάβασα μέσα σε 10 μέρες! Πρόκειται για αληθινή ιστορία, ένα προσωπικό αφήγημα του υπέροχου Γιώργου Κοτανίδη για την  δημιουργία και την πορεία του Ελεύθερου Θεάτρου.

Μια ομάδα νέων παιδιών, δημιουργεί έναν πρωτοπόρο θίασο που κερδίζει την νεολαία και το κοινό από την πρώτη κιόλας παράσταση. Τα μέλη του θιάσου ζώντας σε μια εποχή σκληρή και επικίνδυνη, μπαίνουν στη φωτιά και παίρνουν θέση! Επίκαιρο κ δυνατό.

Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΙΑΝΙΣΤΩΝ του Ketil Bjornstad

Πρόκειται για ένα βιβλίο  συγκινητικό. Διαβάζοντάς το ήταν σαν να είχα στα αυτιά μου μία μελωδία από πιάνο, ίσως του Chopin.

Aυτοαποκαλούνται η Λέσχη των Νέων Πιανιστών: μια παρέα νεαρών μουσικών που ζουν στο Όσλο στα τέλη της δεκαετίας του 60. Διαφέρουν σε πολλά, είναι ταυτόχρονα ανταγωνιστές και φίλοι, υπάρχει ωστόσο κάτι που τους ενώνει...η Μουσική! Κι αυτό αρκεί.

12 IΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ του Πέτρου Κουμπλή

Πανέμορφο βιβλίο με ιστορίες που καταφέρνουν να γίνουν παραμύθια. Δώδεκα ιστορίες, οι οποίες μάλλον ενώνονται μεταξύ τους και ίσως στο τέλος να αποτελούν μία ιστορία παρηγορητική σε καιρούς δύσκολους.

ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΝΑΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ του Βασίλη Αλεξάκη

Το διάβασα 2 φορές. Αγαπώ πολύ τον Αλεξάκη, τον τρόπο γραφής του, και γενικότερα την στάση ζωής του.

Πέραν αυτών το βιβλίο μ’ έκανε να κλάψω γιατί περιγράφει έντονα και τρυφερά την αιώνια σχέση με την μάνα. Ακόμη κι αν έχει φύγει πάντα είναι εδώ για να σου πει να φας, να σε κρίνει αλλά όπως αυτή ξέρει, κριτική που τελικά αντέχεις γιατί γίνεται από την Μάνα σου…

ΑΣΚΗΤΙΚΗ του Νίκου Καζαντζάκη

Χωρίς πολλά λόγια μαγευτικό και πασίγνωστο. Ακόμη κι αν το έχετε διαβάσει, ξαναδιαβάστε το!

 

Πλας

Περνάω εδώ κι έναν χρόνο μία φάση που με οδήγησε στην δημιουργία του τρίτου προσωπικού δίσκου με τίτλο «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΟΥ».

Η φάση μου, λοιπόν, λέγεται «ξαναγεννήσου!». Νιώθω ότι βρίσκομαι στην πιο μεταβατική περίοδο της ζωής μου, καλλιτεχνικά, δημιουργικά, στην καθημερινότητα μου, στα μικρά και στα μεγάλα. Αυτό με οδήγησε σε αυτόν τον δίσκο με 5 τραγούδια φίλων, σπουδαίων δημιουργών, τα οποία έχουν αποκαλυπτική διάθεση. Θα το καταλάβετε ακούγοντάς τα τον Σεπτέμβριο, όπου και θα κυκλοφορήσει ο δίσκος μας. 

Απόστολος Ρίζος, Μιχάλης Γελασάκης, Τάσος Γεωργόπουλος, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης και ο μόνιμος  μου συνεργάτης,  Νεοκλής Νεοφυτίδης. Αυτές τις μέρες θα ακούσετε στα ραδιόφωνα το ομότιτλο «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΟΥ».

Παράλληλα ξεκινάμε την καλοκαιρινή περιοδεία με τον Κώστα Μακεδόνα και οι πρώτοι σταθμοί είναι στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Ιουλίου, και στις 11 Αυγούστου στην Αμφίπολη.

Τους τελευταίους μήνες συμμετέχω σε μία υπέροχη κίνηση, πρωτοβουλία του Ares Kalogeropoulos,για την επιστροφή των ελληνικών έργων τέχνης, στην πατρίδα τους, στην Ελλάδα. I AM GREEK AND I WANNA GO HOME.

 

Δες

Δες

 Κλικ
Zωή Παπαδοπούλου